Top menu navigation

11/18/2014

Pasta rybna

Gdzieś na jakimś forum widziałam pytanie, dlaczego na blogach kulinarnych raczej nie ma informacji na temat tego na ile porcji są proporcje. Mnie np. ciężko jest określić dla ilu osób wystarczy. Każdy ma inny apetyt i zdolności pochłaniania... Postaram się podawać ile wychodzi z podawanych przeze mnie składników. Tej pasty wyszła mała miseczka ;) I teraz sami oceńcie na ile osób Wam to wystarczy, bo taką ilość jest się w stanie zjeść na raz przez jedną osobę, gdy np. tylko zagryza pieczywem, ale gdy już obłoży się nią chleb czy bułki to starczy na dłużej i to dla kilku osób ;-)



I do śniadania i do kolacji rewelacyjna pasta z wędzonego dorsza. W smaku porównałabym ją do... sosu tatarskiego ;) Tylko zamiast kiełbasy mamy rybę.

składniki*
kawałek wędzonego dorsza
2 łyżki majonezu
ok 70g białego serka homo
1 łyżeczka musztardy
1 ogórek konserwowy
1 mała cebula

Rybę bardzo delikatnie i uważnie oddzielałam od ości i przekładałam do miseczki. Ogórek i cebulę bardzo drobno pokroiłam i dodałam do ryby. Następnie dodałam pozostałe składniki i dokładnie wymieszałam. Pasta jest delikatna i   P R Z E P Y S Z N A.




 

3 komentarze:

  1. Bardzo fajna pasta. Musze ja koniecznie zrobić :)
    Na blogu widzę dużo zmian, zdecydowanie na lesze. Wyszedł Ci piękny efekt :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Cieszę się, że się podoba :)

      Usuń
  2. Anonimowy11/19/2014

    świetny przepis :) ta pasta ma wszystko czego potrzeba ale jednak czegoś tu brakuje

    OdpowiedzUsuń