ryba z pieczarkami

Co zzzza ryba! 
Wygląda niepozornie, ale była tak smaczna, że aż nie chciało się ani kawałeczka na talerzu zostawiać :)





składniki:
750g mrożonych filetów dowolnej ryby
125ml śmietanki kremówki
100ml wody
1/2 kostki masła
1 średnia cebula
0,5 kg pieczarek
przyprawa do ryb
sól, pieprz,
koperek

Cebulę drobno kroimy, mocno posypujemy solą i odstawiamy na kilka minut - aż cebula troszkę zmięknie. Pieczarki kroimy w plastry, podsmażamy razem z cebulą na maśle dodając je stopniowo. Po ok. 15 min. ściągamy z ognia. Śmietankę mieszamy z wodą, przyprawą do ryb, pieprzem oraz koperkiem. Zamrożoną rybę układamy w naczyniu żaroodpornym, przekładamy na nią cebulę z pieczarkami i polewamy śmietanką. I do piekarnika. Temp. ok. 200 stopni na 20 min. 
i gotowe.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty