Top menu navigation

9/11/2014

Bardzo mięsne leczo

Wczoraj zagościło u nas leczo. Pomysł Mamy :)



Wyszło na połowę średniego garnka, następnym razem trzeba będzie wrzucić więcej papryki i cukinii też.


Składniki:
2 papryki pomarańczowe
1 papryka żółta
0,5 papryki zielonej
1 średnia cukinia
1 średnia cebula
1 średni słoik domowego soku pomidorowego
ok. 0,5 kg różnych kiełbasek
sól, pieprz, przyprawę uniwersalną
oliwa z oliwek

Wszystkie składniki drobno (może za drobno?) pokroiłam. Cebulę solidnie posypałam solą żeby zmiękła.



Najpierw na rozgrzaną oliwę wrzuciłam paprykę i cukinię, przyprawiłam pieprzem. Po ok. 10 minutach dodałam cebulę. Dusiłam ok. 15 minut.



Dodałam kiełbaski i sok oraz pół łyżeczki przyprawy uniwersalnej. 
Wszystko dusiłam jeszcze ok. 15 minut i gotowe :) 
Szybko i smacznie


1 komentarz:

  1. uwielbiam leczo! zwłaszcza teraz, kiedy sezon na paprykę trwa :)

    OdpowiedzUsuń