Top menu navigation

5/27/2015

Cukiniowe pizze

Szybkie uprzątnięcie lodówki i jakże smaczne. Nie mogłam się od nich oderwać! Można przygotować z "resztek", a można specjalnie się zaopatrzyć do nich.

Wykorzystałam:
1 sporą cukinię
1 średni pomidor
resztki wędlin (u mnie salami)
1/2 mozzarelli
kilka plasterków żółtego sera

Cukinię  i pomidor pokroiłam w średniej grubości plastry. Na cukinii układałam po kolei: salami, pomidor i mozzarellę pokrojoną w plastry lub posypywałam żółtym serem. Wersja z mozzarellą jest miliard razy lepsza! Plus po zdjęciach widać, że mozzarella lepiej zniosła roztapianie ;) 
Piekłam w piekarniku w opcji grill ok. 15 - 20 minut.
Spokojnie można by je przygotować na grillu ;)





 

3 komentarze:

  1. MNIAM! Szybka kolacja, albo przekąska zaspokajająca chęć na fastfood :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne małe pizze. Na pewno wykorzystam ten przepis bo bardzo mi się spodobał:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł! Idealne na jakieś urodzinowe przyjęcie. Zapisuję do moich przepisów do spróbowania! Gratuluję kulinarnego talentu!

    OdpowiedzUsuń