Top menu navigation

5/30/2015

Makaron z krewetkami na osssstro

Danie iście ekspresowe. Jego przygotowanie zajmuje ok.10 minut!


Krewetki długo czekały na swoją kolej. Aż doczekały się wielkiego, w swej prostocie, wejścia. 

Wykorzystałam:
0,5 kg makaronu spaghetti
225g mrożonych krewetek koktajlowych
ostra papryka, 
suszona bazylia,
oliwa z oliwek,
czosnek*

Makaron przygotowałam wg instrukcji na opakowaniu. Trochę oliwy wlałam na patelnię, dodałam szczyptę papryki, bazylii i czosnku. Chwilę smażyłam po czym dodałam krewetki, a po ok. 5 minutach i makaron. Całość smażyłam jeszcze ok. 2 minuty, cały czas mieszając. Od razu podawałam. 



*wykorzystałam czosnek granulowany, jeśli dysponujecie czosnkiem w całości należy go zdusić, żeby pękł i wrzucić na rozgrzaną oliwę, wyjąć przed dodaniem makaronu.


Krewetkowy zawrót głowy 2

2 komentarze:

  1. Ah robiłam kiedyś krewetki i smażyłam je dużo dłużej - były strasznie twarde...

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda niezwykle apetycznie :) Będę musiała wypróbować ten przepis:)

    OdpowiedzUsuń