Top menu navigation

1/27/2015

Buraczki zasmażane



To chyba moja ulubiona wersja buraczków jako dodatku do obiadu. Smakują rewelacyjnie i nierozerwalnie kojarzą mi się z moją babcią. Idealne praktycznie do każdego tradycyjnego obiadu. Szybciutkie w przygotowaniu.


Składniki
1 średnia cebula
1 łyżka mąki
2 solidne łyżki masła
buraczki w wiórkach (ok. 0,5kg)
sól

Cebulę pokroiłam w kostkę, wrzuciłam na patelnię i solidnie posoliłam. Zostawiłam na kilka minut,aż puści trochę soku (ten krok można pominąć). Dodałam masło, lekko podsmażyłam do zeszklenia cebuli. Od tego momentu wszystko trzeba robić szybko. Wsypałam mąkę i szybko pomieszałam (gdyby zrobiła się bardzo gęsta masa dodajcie jeszcze masła), a następnie dorzuciłam buraki, wymieszałam. 
I gotowe :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz