Top menu navigation

3/04/2014

Ryżowo mi



Warzywny ryż



Do ryżu podchodzę z dużym dystansem… Niby lubię, ale jednak jakoś super nie przepadam. Myśl o kolorowym wzbudziła moje zaciekawienie. Otworzyłam lodówkę, szybko przejrzałam warzywa, które mogłabym wykorzystać i tak oto znalazłam:

Cukinię
Suszone pomidory

Mało? Nie bój żaby! Wystarczy :) oczywiście jeśli masz jeszcze ryż! ;)

Cukinię obrałam i podsmażyłam na oliwie z oliwek, w której zaprawiłam suszone pomidory.

Ryż zagotowałam wg instrukcji na opakowaniu. Odcedziłam, dodałam warzywa oraz odrobinę oliwy z oliwek ze smażenia i wszystko wymieszałam :)

 
Gotowe !

12 komentarzy:

  1. Proste, dość szybkie jedzonko, lubie takie, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak to prawda :) ucieszyło nawet oko!

      Usuń
  2. Czyżbyśmy tak po sasiedzku??? :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na to wygląda :) przyznaję, że zrobiło mi się raźniej! :)

      Usuń
    2. Kurcze mnie też:) może chciałabyś dołaczyć do Klubu Polek - zapraszamy!!!

      Usuń
    3. Brzmi ciekawie! Jak działa? :)

      Usuń
    4. Klubpolek.blogspot.com zerknij tam jest baaaardzo dużo Polek z całego świata:) w zakładce 'o klubie' jest info jak się zapisać... :)

      Usuń
    5. ooo dzięki :) biegnę zapoznawać się ze szczegółami :)

      Usuń
  3. Fajnie, prosto i kolorowo :) takie potrawy lubię najbardziej:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Prostota naprawdę potrafi być efektowna :)

      Usuń
  4. Pysznie, prosto, zdrowo :) Mi niczego więcej nie trzeba!

    OdpowiedzUsuń