Szynka z piersi z kurczaka
Szynka to może trochę za dużo powiedziane - do obłożenia chleba się nadaje ;) nadaje się też do sałatki.
Została w lodówce pierś. Za mało na obiad. Zaczęła się kombinacja.
składniki:
1 pierś z kurczaka
przyprawy
nić
rękaw
Umytą pierś z kurczaka dokładnie natarłam przyprawami (u mnie przyprawa do gyros, suszona bazylia, granulowany czosnek). Ciasno związałam nicią. Włożyłam do rękawa. Całość włożyłam do garnka z wodą i gotowałam ok. 45 minut. Po ugotowaniu i spróbowaniu pożałowałam, że tak mało :p
Do obłożenia chleba zawsze dobra taka szyneczka ;)
OdpowiedzUsuńDokładnie :)
UsuńSuper myśl, na pewno też taką (lub bardzo podobną) zrobię. A do tego cudowne fotki:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) super! będę zaglądać na blog w poszukiwaniu Twojego przepisu :) Zupełnie inaczej smakuje niż ta typowo sklepowa
UsuńChyba taka zrobię , mniam:))
OdpowiedzUsuńpolecam polecam :)
Usuń