Jabłuszka w cieście
Jabłek wciąż u nas dostatek. I dobrze. Ba! Bardzo dobrze! Jabłka to samo zdrowie :)
Dlaczego nie ma ilości podanych przy wodzie i mące? Bo wyznacznikiem ilości zużycia tych składników będzie kubek po jogurcie :) Wody dajemy 1 kubek, a mąki 3. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Zanurzamy je w cieście i smażymy do złocistego koloru z jednej i drugiej strony. Można podawać np. z cukrem, cukrem pudrem.
składniki:
1 mały jogurt naturalny
woda
3 jabłka
mąka
1 jajko
szczypta soli
odrobina cynamonu (opcjonalnie)
3 duże jabłka
olej do smażenia
Dlaczego nie ma ilości podanych przy wodzie i mące? Bo wyznacznikiem ilości zużycia tych składników będzie kubek po jogurcie :) Wody dajemy 1 kubek, a mąki 3. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Zanurzamy je w cieście i smażymy do złocistego koloru z jednej i drugiej strony. Można podawać np. z cukrem, cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz