Bardzo mięsne leczo
Wczoraj zagościło u nas leczo. Pomysł Mamy :)
Wyszło na połowę średniego garnka, następnym razem trzeba będzie wrzucić więcej papryki i cukinii też.
Wszystkie składniki drobno (może za drobno?) pokroiłam. Cebulę solidnie posypałam solą żeby zmiękła.
Najpierw na rozgrzaną oliwę wrzuciłam paprykę i cukinię, przyprawiłam pieprzem. Po ok. 10 minutach dodałam cebulę. Dusiłam ok. 15 minut.
Dodałam kiełbaski i sok oraz pół łyżeczki przyprawy uniwersalnej.
Wszystko dusiłam jeszcze ok. 15 minut i gotowe :)
Wyszło na połowę średniego garnka, następnym razem trzeba będzie wrzucić więcej papryki i cukinii też.
Składniki:
2 papryki pomarańczowe
1 papryka żółta
0,5 papryki zielonej
1 średnia cukinia
1 średnia cebula
1 średni słoik domowego soku pomidorowego
ok. 0,5 kg różnych kiełbasek
sól, pieprz, przyprawę uniwersalną
oliwa z oliwek
Wszystkie składniki drobno (może za drobno?) pokroiłam. Cebulę solidnie posypałam solą żeby zmiękła.
Najpierw na rozgrzaną oliwę wrzuciłam paprykę i cukinię, przyprawiłam pieprzem. Po ok. 10 minutach dodałam cebulę. Dusiłam ok. 15 minut.
Dodałam kiełbaski i sok oraz pół łyżeczki przyprawy uniwersalnej.
Wszystko dusiłam jeszcze ok. 15 minut i gotowe :)
Szybko i smacznie
uwielbiam leczo! zwłaszcza teraz, kiedy sezon na paprykę trwa :)
OdpowiedzUsuń