Barszcz biały
Obiecałam drugi przepis na barszcz i oto jest!
Znacie? Robicie?
U nas pojawia się częściej niż barszcz czerwony.
Ostatnio w wersji delikatniejszej.
Barszcz biały.
Znacie? Robicie?
U nas pojawia się częściej niż barszcz czerwony.
Ostatnio w wersji delikatniejszej.
Wykorzystałam:
2,5l wywaru z warzyw i mięsa (u mnie królicze, wg tradycyjnego przepisu babci powinno być na golonce)
100ml śmietany
kilka łyżek mleka
2 łyżki mąki
sól
cukier
majeranek
majeranek
liść laurowy
ziele angielskie
ocet
+ziemniaki
+ziemniaki
Przygotowanie jest bardzo proste. W mleku rozprowadzamy śmietanę i mąkę. Dodajemy do przestudzonego wywaru wraz z przyprawami do smaku (solą, cukrem, liściem laurowym, zielem angielskim, octem oraz duuuużą ilością majeranku). My podajemy zawsze z gotowanymi ziemniakami. W smaku zupa powinna być kwaśno-słodka.
Komentarze
Prześlij komentarz