Makaron z krewetkami na osssstro
Danie iście ekspresowe. Jego przygotowanie zajmuje ok.10 minut!
Krewetki długo czekały na swoją kolej. Aż doczekały się wielkiego, w swej prostocie, wejścia.
Wykorzystałam:
0,5 kg makaronu spaghetti
225g mrożonych krewetek koktajlowych
ostra papryka,
suszona bazylia,
oliwa z oliwek,
czosnek*
Makaron przygotowałam wg instrukcji na opakowaniu. Trochę oliwy wlałam na patelnię, dodałam szczyptę papryki, bazylii i czosnku. Chwilę smażyłam po czym dodałam krewetki, a po ok. 5 minutach i makaron. Całość smażyłam jeszcze ok. 2 minuty, cały czas mieszając. Od razu podawałam.
*wykorzystałam czosnek granulowany, jeśli dysponujecie czosnkiem w całości należy go zdusić, żeby pękł i wrzucić na rozgrzaną oliwę, wyjąć przed dodaniem makaronu.
Ah robiłam kiedyś krewetki i smażyłam je dużo dłużej - były strasznie twarde...
OdpowiedzUsuńWygląda niezwykle apetycznie :) Będę musiała wypróbować ten przepis:)
OdpowiedzUsuń