Cukiniowe pizze
Szybkie uprzątnięcie lodówki i jakże smaczne. Nie mogłam się od nich oderwać! Można przygotować z "resztek", a można specjalnie się zaopatrzyć do nich.
Wykorzystałam:
1 sporą cukinię
1 średni pomidor
resztki wędlin (u mnie salami)
1/2 mozzarelli
kilka plasterków żółtego sera
Cukinię i pomidor pokroiłam w średniej grubości plastry. Na cukinii układałam po kolei: salami, pomidor i mozzarellę pokrojoną w plastry lub posypywałam żółtym serem. Wersja z mozzarellą jest miliard razy lepsza! Plus po zdjęciach widać, że mozzarella lepiej zniosła roztapianie ;)
Piekłam w piekarniku w opcji grill ok. 15 - 20 minut.
Spokojnie można by je przygotować na grillu ;)
MNIAM! Szybka kolacja, albo przekąska zaspokajająca chęć na fastfood :)
OdpowiedzUsuńPiękne małe pizze. Na pewno wykorzystam ten przepis bo bardzo mi się spodobał:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! Idealne na jakieś urodzinowe przyjęcie. Zapisuję do moich przepisów do spróbowania! Gratuluję kulinarnego talentu!
OdpowiedzUsuń